Stress veroorzaakt bij veel mensen fysieke klachten. Spanningen in de nek. Onrust. Concentratiestoornissen.  Spijsverteringsproblemen. Tot zelfs depressie of een burnout. 

Hartcoherentie is een wetenschappelijk onderbouwde methode die ervoor kan zorgen dat je lichaam anders gaat reageren op stressfactoren. Hierdoor gaat de impact van stress verminderen. 

 

Hartcoherentie is een heel eenvoudige ademhalingstechniek. 

Via je ademhaling kan je je hart in een toestand van totale balans brengen. In die toestand, kan het hart op zijn beurt signalen geven aan de hersenen die ervoor zorgen dat je lichaam anders gaat reageren op momenten dat je stress hebt.

Door de oefeningen  regelmatig te (blijven) doen, creëer je een blijvend effect. De techniek kan zowel bij kinderen als volwassenen gebruikt worden. 

 

Hartcoherentie aanleren gebeurt in 4 sessies. De eerste sessie duurt anderhalf uur. De volgende telkens 1 uur. 

Tijdens de 4 sessies leggen we uit hoe hartcoherentie werkt en wat het met je doet. We zoeken ook naar de techniek die voor jou het beste aanvoelt en werkt.
Na deze 4 sessies kan je dit eenvoudig systeem levenslang gebruiken als stressbeheerder of ... rustbrenger.

Wil je later een extra sessie om biofeedback te krijgen (dat leggen we je uit tijdens de sessies) dan kan dat los gepland worden. Biofeedback duurt een half uur.

Erkend hartcoherentiecoach van het Nerva-netwerk