Reinhilde 

West-Vlaamse van oorsprong, maar intussen al een kwart-eeuw  wonende in Steenhuffel. 

 

Zoals velen, heb ik jaren in functie van anderen geleefd. Een druk gezin waar zoveel moet georganiseerd worden. Een voltijdse job. Geen tijd om aan mezelf te denken. Karakter misschien? Een beetje (westvlaamse) opvoeding? Ongetwijfeld van alles wat. 

Er zijn mensen die me geïnspireerd hebben met hun fijn gedachtengoed of met de manier waarop ze in het leven staan. Ikzelf heb vooral het moois van dat alles met heel veel openheid in me opgenomen en gevoeld. Want alles kan je bekijken op vele manieren. 

Wat ik met die inzichten doe, ligt in mijn handen.  Elke dag weer.

 

Ook ik - als coach - heb mijn aandachtspunten en doe niet alles zoals ik het zelf zou willen. Zo is mijn interesse ontstaan in het coachen.  En vooral, in de sterkte die erin zit.


Waarom  een gecertifieerd coach nemen?

Er zijn behoorlijk wat coaches die je kunnen helpen. Elk met hun eigen specialisatie, stijl en ervaring.

Dat is goed. 

Maar van een ding wil je toch wel zeker zijn. Dat je professioneel geholpen wordt.

 

Als coach ben je onderworpen aan strikte regels. Een coach is geen therapeut, geen psycholoog, geeft geen advies en stuurt de klant niet in een richting.  
Een coach begeleidt de klant en haalt de sterktes naar boven die de klant zelf heeft.
In een traject waarbij de klant zich veilig voelt. Op elk moment.

Ikzelf heb gekozen om als gecertifieerd coach aan te sluiten bij het VESB (vereniging van erkende Stress & Burnout coaches). Deze vereniging houdt toezicht op de professionaliteit en de ethiek van het vak. Hierbij staat de continue ontwikkeling van de coach centraal. Enkel zo krijg je als klant de garantie dat je begeleiding professioneel en volgens een gedragscode gebeurt.

Als hartcoherentiecoach behoor ik tot het netwerk van Nerva-coaches die alle erkend zijn.